Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
12.12.2022.

Министар Вучевић обишао јединице у Рашки и Новом Пазару



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас, са замеником начелника Генералштаба генерал-потпуковником Петром Цветковићем, јединице Војске Србије у гарнизонима у Рашки и Новом Пазару. Министар Вучевић том приликом је поручио да Војска Србије не жели никакве сукобе, али да је спремна да изврши свако наређење врховног команданта и да заштити нашу државу и све њене грађане.

После обиласка јединица и разговора са припадницима Војске Србије у касарнама „Стефан Немања“ у Рашки и „Рифат Бурџевић - Тршо“ у Новом Пазару министар Вучевић високо је оценио њихову опремљеност и обученост.

- Још једном сам стекао уверење и добио потврду у разговору са старешинама и војницима да је Војска Србије спремна да изврши сваки задатак који добије од врховног команданта у циљу заштите интегритета наше земље, суверенитета Републике Србије и заштите свих њених грађана – изјавио је министар Вучевић.

Он је истакао да ће политичко руководство учинити све да очува мир и стабилност, али да је Војска Србије најснажнији, најубедљивији аргумент одвраћања за све оне који немају добре жеље и циљеве према нашој држави.

- Уз Војску Србије сви грађани Србије су сигурни. Верујте у своју војску! Војска не жели никакве сукобе, ратове, али је спремна да заштити нашу државу и све њене грађане – поручио је Вучевић.