Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
08.12.2022.

Обука за извођење противваздухопловних дејстава



Припадници дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаног артиљеријско-ракетним системом „панцир С1“ реализују интензивну обуку за извођење борбених дејстава у дефанзивној операцији противваздухопловне одбране.

Обука обухвата увежбавање послуга за борбени рад и основно техничко одржавање овог система, а реализује се ради унапређења способности за ангажовање у стално задејствованим снагама за заштиту ваздушног простора Републике Србије.

У фокусу су тактичка увежбавања борбених послуга командног и борбеног возила током којих се усавршавају процедуре и проверавају нормиране радње за поседање ватреног положаја, превођење система у различите степене приправности, попуну муницијом и ракетама, те ефикасност отклањања евентуалних застоја и неисправности.

Артиљеријско-ракетни систем за ПВД „панцир С1“ један је од најбољих и најсавременијих у својој класи. Његовим увезивањем у систем противваздушне одбране унапређени су ватрена моћ и маневарске могућности 250. ракетне бригаде за ПВД, а тиме и укупне способности Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.