Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
01.12.2022.

Састанак са представницима међународних организација и билатералних партнера из области родне равноправности



Консултативни састанак представника Сектора за политику одбране са представницима међународних организација и билатералним партнерима са којима се у претходном периоду интензивно сарађивало у области примене Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1325 – Жене, мир и безбедност и унапређења положаја жена у систему одбране одржан је у Дому Гарде на Топчидеру.

Помоћник министра одбране за полиику одбране Предраг Бандић пожелео је добродошлицу представницама Канцеларије UNDP SEESAC у Београду, Канцеларији UN WOMEN, представницима Мисије OEBS у Србији и Канцеларије за сарадњу у области одбране САД-а и захвалио на досадашњој успешној сарадњи, која је остварена кроз бројне обуке, израде студија и приручника, стручну помоћ при изради извештаја за други Национални акциони план за примену Резолуције Савета безбедности УН 1325 – Жене, мир и безбедност, као и кроз донације систему одбране.

На састанку су сумирани резултати досадашњих постигнућа у раду у примене политике једнаких могућности и изражена је захвалност на доброј комуникацији и отворености за идеје, предлоге и потребе. Такође, говорило се о сарадњи у оквиру програма и пројеката који су планирани за наредни период. Потврђена је спремност Министарства одбране да и даље активно учествује у свим процесима који ће унапредити систем одбране кроз примену Резолуције Савета безбедности УН 1325 – Жене, мир и безбедност и унапређење принципа родне равноправности.