Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.11.2022.

Састанак министра Вучевића са амбасадорком Немачке



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадорком Савезне Републике Немачке Анке Конрад.

На почетку састанка, министар Вучевић изразио је задовољство због прилике да са амбасадорком Конрад размени мишљења о актуелним безбедносним темама и сарадњи две земље. Он је, том приликом, рекао да је стабилност Западног Балкана од стратешког значаја и да у том смислу постоји редован дијалог две стране.

Министар Вучевић је констатовао да је билатерална сарадња две државе развијена, уз обострано настојање за њено даље унапређење, истакавши да развијеност укупних билатералних односа даје могућност и простор за унапређење и обликовање сарадње у области одбране, од заједничког интереса.

Амбасадорка Конрад захвалила је на срдачном пријему и упутила честитке потпредседнику Владе и министру одбране Вучевићу поводом именовања на нову дужност. Она је, такође, истакла опредељење Савезне Републике Немачке за унапређење укупне сарадње, као и сарадње у области одбране која већ годинама бележи узлазни тренд.