Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.08.2022.

Министар Стефановић на обуци речних диверзаната батаљона „Грифони“



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 82. чете речних диверзаната Батаљона „Грифони“ 72. бригаде за специјалне операције на ронилачкој обуци у рејону преводнице Кајтасово. Он је истакао да су наши специјалци посветили своје животе свакодневној обуци и да је њихова љубав према Србији огромна и да је утолико још задовољнији што имају савремену опрему, као и најопремљеније армије света.

Специјалци-рониоци у Кајтасову тренутно увежбавају роњење са апаратима отвореног и затвореног круга дисања, као и десантирање у воду из гумених чамаца.

– Нисам очекивао ништа мање од тога да свој посао ураде за минут, два. Имали смо прилике и данас да видимо да буквално у тренутку могу да изврше сваки задатак који се пред њих стави. Хоћу да им се захвалим што су врхунски обучени, јер ово није лако и није се догодило за месец или два, ово је цео живот посвећен оваквој врсти обуке, рада, уз сва искушења која носи и свака вода, реке и језера, и све остало где они раде – рекао је министар Стефановић.

Он се захвалио и њиховим старешинама, истичући колико је важно да ови момци поседују сву неопходну опрему.

- Драго ми је да су опремљени савременим средствима које имају најозбиљније и најопремљеније војске света и што су наши момци и када иду у иностранство и када се такмиче са сличним јединицама из других војски света веома често међу првима. Њихова љубав према Војсци и према нашој Србији је велика. И хоћу да им се још једном захвалим на том огромном труду и раду, а на нама је да наставимо да инвестирамо и у њихову опрему, чамце, ронилачка одела, али и све оно што им треба да би сваки свој задатак могли да заврше на такав начин да Србија увек буде безбедна за све своје грађане – рекао је министар одбране.

Министра је приликом данашњег обиласка у Кајтасову дочекао заменик команданта 72. бригаде за специјалне операције пуковник Драган Арсенијевић, док је догађају присуствовао и начелник Кабинета министра пуковник Стеван Котарлић.