Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
09.08.2022.

Ministar Stefanović na obuci rečnih diverzanata bataljona „Grifoni“



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 82. čete rečnih diverzanata Bataljona „Grifoni“ 72. brigade za specijalne operacije na ronilačkoj obuci u rejonu prevodnice Kajtasovo. On je istakao da su naši specijalci posvetili svoje živote svakodnevnoj obuci i da je njihova ljubav prema Srbiji ogromna i da je utoliko još zadovoljniji što imaju savremenu opremu, kao i najopremljenije armije sveta.

Specijalci-ronioci u Kajtasovu trenutno uvežbavaju ronjenje sa aparatima otvorenog i zatvorenog kruga disanja, kao i desantiranje u vodu iz gumenih čamaca.

– Nisam očekivao ništa manje od toga da svoj posao urade za minut, dva. Imali smo prilike i danas da vidimo da bukvalno u trenutku mogu da izvrše svaki zadatak koji se pred njih stavi. Hoću da im se zahvalim što su vrhunski obučeni, jer ovo nije lako i nije se dogodilo za mesec ili dva, ovo je ceo život posvećen ovakvoj vrsti obuke, rada, uz sva iskušenja koja nosi i svaka voda, reke i jezera, i sve ostalo gde oni rade – rekao je ministar Stefanović.

On se zahvalio i njihovim starešinama, ističući koliko je važno da ovi momci poseduju svu neophodnu opremu.

- Drago mi je da su opremljeni savremenim sredstvima koje imaju najozbiljnije i najopremljenije vojske sveta i što su naši momci i kada idu u inostranstvo i kada se takmiče sa sličnim jedinicama iz drugih vojski sveta veoma često među prvima. Njihova ljubav prema Vojsci i prema našoj Srbiji je velika. I hoću da im se još jednom zahvalim na tom ogromnom trudu i radu, a na nama je da nastavimo da investiramo i u njihovu opremu, čamce, ronilačka odela, ali i sve ono što im treba da bi svaki svoj zadatak mogli da završe na takav način da Srbija uvek bude bezbedna za sve svoje građane – rekao je ministar odbrane.

Ministra je prilikom današnjeg obilaska u Kajtasovu dočekao zamenik komandanta 72. brigade za specijalne operacije pukovnik Dragan Arsenijević, dok je događaju prisustvovao i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.