Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.06.2022.

Отворен јавни конкурс за пријем подофицира у Ратно ваздухопловство и ПВО – Пријави се!Министарство одбране и Војска Србије расписали су јавни конкурс за пријем нових 100 подофицира у професионалну војну службу у јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Право пријављивања имају пунолетни грађани Републике Србије до 27 година, који су завршили четворогодишњу средњу школу, задовољавају психофизичке, безбедносне и остале критеријуме предвиђене конкурсом. Младићи и девојке који прођу процес селекције биће упућени на шестомесечни Курс за подофицире након чега ће добити чинове и ступити у професионалну војну службу.

Потенцијалним кандидатима нуди се запослење у 204. и 98. ваздухопловној бригади, 250. ракетној бригади за противваздухопловна дејства, 126. бригади ваздушног осматрања јављања и навођења и 210. батаљону везе. Места службовања будућих водника биће – Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Сомбор, Младеновац, Батајница, Стари Бановци, Јаково, Качарево, Лађевци и Зуце.
 
У складу са жељама и склоностима, кандидати ће, између осталих, моћи да конкуришу за формацијска места – техничара за авионе, хеликоптере, радаре, рачунаре, наоружање, електро и радио опрему, затим за позиције радио-релејаца, радио-телепринтериста и телефониста, као и за мноштво позиција оператора и возача. Из тог разлога, један од услова за конкурисање на више од половине формацијских места је поседовање возачке дозволе Б категорије.

Током трајања Курса за подофицире РВ и ПВО кандидати ће бити смештени у центрима за обуку Војске Србије где ће имати обезбеђену бесплатну исхрану, здравствену заштиту као и редовна месечна примања.
 
Успешним завршетком шестомесечног Курса они ће стећи услов да буду произведени у чин водника и да започну професионалну каријеру на формацијском месту за које су конкурисали. Поред сигурног запослења и редовних примања, статус професионалног подофицира Војске Србије доноси бројне погодности попут могућности решавања стамбеног питања по веома повољним условима, сталног усавршавања и напредовања у служби.

Конкурс за пријем подофицира у РВ и ПВО изузетна је прилика за све младе људе који воле рад са војном техником, негују патриотске вредности и маштају да постану део плавог строја наше војске.
 
Рок за пријављивање је до 30. јуна, а детаљне информације могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на телефоне: 011/3074–011, 011/3074–073 и 011/3074–008.
 
Текст конкурса са детаљима услова, листом формацијских места и поступком избора може се погледати на следећем линку:
 
https://www.mod.gov.rs/cir/18850/javni-konkurs-za-prijem-u-profesionalnu-vojnu-sluzbu-u-svojstvu-podoficira-18850