Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.04.2022.

Министар Стефановић обишао Рачуноводствени центар



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас реновиране просторије и нову сервер салу Рачуноводственог центра у касарни на Топчидеру. Он је истакао да грађани Србије обично имају прилику да се упознају са нашим најновијим наоружањем и опремом, али да немамо тако често прилику да покажемо рад великог броја људи који су логистика и који помажу да наша војска и министарство савршено функционишу.

- Захваљујући ономе што смо урадили у претходном периоду и великом ангажману и председника Републике и Владе Србије, данас имамо најсавременија средства за одбрану која чине Војску Србије најчвршћим бедемом заштите наше Србије. Међутим, данас сам имао прилику да посетим и наш Рачуноводствени центар, део Сектора за буџет и финансије Министарства одбране, и да ме сјајни људи, који овде раде, упознају са њиховим најновијим достигнућима и колико смо напредовали у информатичком смислу, у погледу нових технологија и брже обраде података – рекао је Стефановић.

Како је истакао, захваљујући њиховом раду у најкраћем могућем року врше се и обрачуни и сва плаћања, али и припрема одбрана наше круцијалне инфраструктуре од потенцијалних напада.

- Драго ми је да видим да размишљају увек два корака унапред, да Министарство одбране и Војска и сви они који функционишу заједно са нашим системом могу да најчвршће рачунају на ове људе. Они праве чвршћи безбедносни систем и тиме и бољу и сигурнију будућност – рекао је министар.

Делокруг рада и актуелне кораке у дигитализацији процеса у Рачуноводственом центру приликом обиласка министру су представили помоћница министра за буџет и финансије Катарина Павичић и начелник Центра пуковник др Томислав Радивојевић, а министар је искористио прилику и да поразговара са припадницима центра и ближе се упозна са њиховим свакодневним задацима.

Они су у разговору, између осталог, подсетили да деценијама није улагано у инфраструктуру и технолошко осавремењивање ове установе, а у знак захвалности за подршку и унапређење рада пуковник Радивојевић уручио је министру Стефановићу плакету Рачуноводственог центра.

Уз министра Стефановића у обиласку Рачуноводственом центру били су државни секретар Бранко Живановић, начелник Кабинета министра пуковник Стеван Котарлић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић.