Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.01.2022.

Војно здравство јаче за 51 припадника



Војно здравство данас је добило појачање у виду 51 лекара, медицинског техничара, фармацеута, лабораторијског и хемијског техничара и радника других занимања, којима је начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Радивоје Анђелковић уручио решења о пријему у стални радни однос на свечаности која је одржана на Војномедицинској академији у Београду.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је новозапосленима, истичући да је поносан што данас запошљавамо младост Србије, а што нам уједно омогућава да се још снажније боримо да очувамо здравље наше војске и свих грађана Србије.
 
„Поверење нашег народа у војно здравство je огромно. Заслужено је и стицано трудом, стручношћу и посвећеношћу генерација војних лекара и других медицинара. Ви данас добијате стални посао, али и прилику да радите са најбољима, да учите од најбољих и да их једног дана надмашите. Искористите је. Она се не указује свима. Такође, наше војно здравство данас добија појачање, значајну помоћ, на своја два фронта на која паралелно надљудским снагама бије битке“, навео је министар Стефановић.
 
Он је подсетио да ће ускоро бити две године борбе са пандемијом ковида, у коју се војно здравство укључило свим снагама, али и готово исто толико интензивне борбе за здравље свих нековид пацијената, с обзиром да је ВМА отворила своја врата 24 сата и за цивиле.  
 
„Изузетно сам поносан на све наше људе. Они су показали како се неуморно, неустрашиво бори за наш народ и за Србију.  Зато ми је посебно задовољство што данас добијају помоћ - нове колеге. Са данашњим пријемом војно здравство смо појачали за укупно 325 младих новозапослених људи, од како сам преузео дужност министра одбране, и то је нешто на шта сам заиста поносан“, навео је министар Стефановић, који се тренутно налази у изолацији због ковида.

Новозапосленима је добродошлицу на свечаности пожелео начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, истакавши да је реч о првом од најављених пријема нових лица у овој години, а који је наставак стратегије ојачања војног здравства кадровском попуном.

- Одлуке министра одбране о запошљавању су уједно и одлуке којима не дозвољавамо да ослаби наша прва линија одбране, посебно важна у претходне две године. А прву линију чините сви ви. Било да сте у директном контакту са оболелима, са члановима њихових породица или пружате подршку на други начин, обављајући своје дужности савесно и одговорно са циљем унапређења здравља. У пружању најбоље здравствене неге полазна основа су људи, а у ланцу одбране здравља свих наших пацијената једнако су битна сва занимања – истакао је пуковник Вукосављевић.

Позив војног здравственог радника, како је нагласио, красе особине као што су херојство, посвећеност и несебичност, а у исто време приврженост колективу.

- Велики колектив има својих предности, као и мана, али уверио сам се за све ове године које проводим под овим кровом – ВМА је потпуно јединствена и на много начина неодољива. Препозната је широм света као место одакле потичу велики професионалци и место на које долазе грађани не само наше земље, већ и грађани земаља у окружењу јер се ослањају на традицију дугу 178 година. Наследство квалитета у сваком смислу остављамо вама, као и генерацијама које тек долазе. Ту смо да пружимо подршку када год вам затреба, а од вас ћемо без сумње очекивати да наслеђено чувате и унапредите – нагласио је пуковник Вукосављевић.

Решење о пријему у стални радни однос данас је, између осталих, добио и Ненад Војиновић, који свој рад на Клиници за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА сматра приликом да помогне отаџбини. Маријана Драгићевић, која је од данас у сталном радном односу као  инструментарка у операционом блоку ВМА, истиче да је за њу важно што ће радити посао који воли.

- Много ми је драго што ћу добити посао за стално, јер могу да планирам своју будућност - нагласила је Маријана.