Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
03.01.2022.

Председник Вучић: Задовољан сам опремањем Војске Србије



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар  Вучић, после приказа способности дела 72. бригаде за специјалне операције, коме су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, истакао је да је задовољан због набавке противоклопног система "корнет" из Руске Федерације.

Уз честитке припадницима Војске Србије за новогодишње празнике, председник је захвалио свима њима зато што чувају нашу отаџбину и што брину о нашој безбедности.
 
- Данас сам посебно задовољан што сам видео да су они срећни због набавке система "корнет" из Руске Федерације, то је једно од најбољих, можда и најбоље противоклопно оруђе које постоји у свету. Задовољан сам што је држава Србија могла да купи значајан број, значајне количине и ракета, али и ових лансерних уређаја и да тиме побољша оперативне способности Војске Србије - нагласио је председник Вучић.

Према његовим речима, реч је о важном дефанзивном средству.
 
- То је увек важно да бисте одвратили свакога од потенцијалне агресије на нашу земљу - истакао је председник Вучић у панчевачкој касарни "Растко Немањић".