Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.09.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Руске Федерације Боцан - ХарченкомПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, са којим је разговарао о сарадњи наших двеју земаља у области одбране.
 
Министар одбране истакао је да је сарадња Србије и Руске Федерације у области одбране изузетно добра, те да је чињеница да је Србија ове године први пут била једна од 11 држава суорганизатора Међународних војних игара, у којој је одржано такмичење у дисциплини „Чувар реда“ посебно значајна.

Он је изразио задовољство наставком развијене војнотехничке сарадње двеју земаља и уједно упутио позив за учешће руских представника на предстојећем војнотехничком сајму „Партнер 2021”, који се у  октобру одржава у Београду.
 
Министар Стефановић изразио је и овом приликом захвалност на чврстој и доследној подршци коју Руска Федерација пружа Србији по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета, посебно у овим тешким тренуцима које српско становништво проживљава на Косову и Метохији. Он је оценио да актуелна ситуација, у којој Приштина наметањем нових једностраних мера крши слободе кретања, представља наставак непоштовања Бриселског споразума.
 
Како је истакао, Министарство одбране и Војска Србије одлучно прате политику председника Александра Вучића да Србија буде фактор стабилности у овом делу Европе, али да не дозволи угрожавање безбедности Срба који живе у нашој јужној покрајини.