Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.09.2021.

Министар Стефановић обишао учеснике такмичења „Чувар реда“, Војска Србије и даље води



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас трећој фази такмичења „Чувар реда“ на краљевачком полигону „Берановац“, где се припадници војних полиција Катара, Кипра, Ирана, Казахстана, Русије и Србије надмећу за медаље у овој дисциплини Међународних војних игара.

Стефановић је истакао да му је посебно драго што тим Војске Србије води у досадашњем току такмичења, оцењујући да су невероватна координација, обученост и посвећеност нашег тима Србији донели нове бодове.
 
- Данас сте имали прилике да видите колико су све екипе добро увежбане и припремљене, али и колико је важан тимски рад у војничким дужностима. На полигону се видело да ако само један члан тима не испуњава све истом брзином као сви други, цео тим трпи. Зато је у војничкој професији важно да нам је сваки човек увежбан и да уради свој посао, јер само тако имамо озбиљне и обучене тимове које су у стању да испуне сваки задатак који њихова земља стави пред њих – рекао је министар Стефановић.
Министар одбране истакао је да му је драго што екипе свих земаља учесница успешно савладавају све изазове и постижу резултате, али да је свакако највише задовољан што екипа наше војне полиције предњачи по броју поена.
 
- Посебно ми је драго што у досадашњем току такмичења тим Војске Србије води и има највећи број поена, али, наравно, нећемо да се радујемо превремено. Важно је да наши момци до последњег тренутка остану фокусирани, а ми ћемо наставити да их бодримо – рекао је Стефановић.
 
Министар се захвалио и овом приликом свим војскама чије су екипе дошле у Србију, да се такмиче у дисциплини „Чувар реда“ у оквиру Међународних војних игара, а које као што се данас и видело остављају срце на терену.

Он је изразио наду да су задовољни својим боравком у Србији и захвалио се градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу на великој подршци у одржавању такмичења и правом гостопримству коју је Краљево показало гостима.
 
Трећој фази такмичења „Чувар реда“ присуствовао је и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Петар Латковић и командант Друге бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић.