Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.08.2021.

Србија и Русија изједначене у првој фази такмичења „Чувар реда“



После прве фазе Међународног такмичења јединица војне полиције "Чувар реда" која је одржана данас на полигону „Жича“ код Краљева, екипе Војске Србије и Руске Федерације деле прву и другу позицију са 631 бодом испред екипе Републике Казахстан која је сакупила 482 поена. На програму је било индивидуално надметање у гађању аутоматском пушком 7,62 мм М70 и полуаутоматским пиштољем 9 мм „Glock“, у индивидуалној конкуренцији.
 
Најбољи појединачни резултат постигао је млађи водник Никола Крстић из српског тима са фактором погодака 1,98, друго место држи, такође, наш припадник водник Петар Вукашиновић са фактором погодака 1,67, док је трећи најбољи стрелац данас био заставник Алексеј Глатков из Руске Федерације са фактором погодака 1,36.

Исламска Република Иран за сада има 403 бода, Република Кипар 163, а Држава Катар 100 поена.
 
Бодовна разлика између тимова у горњем делу табеле је минимална и већина такмичара сагласна је да у наредне три фазе тек предстоји озбиљна борба. Већ сутра на „Жичи“ одржаће се друга фаза међународног такмичења јединица војне полиције „Чувар реда“ када је на програму „Гађање патроле војне полиције“. Такмичари ће у паровима решавати ватрене задатке у симулацији урбаног борбеног окружења.
 
Ово је пети пут да се дисциплина "Чувар реда" одржава у оквиру Међународних војних игара, а први пут да је домаћин тог такмичења Република Србија и да на њему учествују припадници Војске Србије.