Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
18.06.2021.

Састанак начелника Генералштаба са помоћником команданта Националне гарде ОхајаНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас са помоћником команданта Нацоналне гарде Охаја генерал-мајором Стивеном Стајверсом, који борави у Републици Србији ради присуства дану високих званица у оквиру вежбе „Платинасти вук 21“.
Током састанка двојице генерала, констатовано је да је сарадња Војске Србије са Националном гардом Охаја, која је успостављења пре 15 година у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, била садржајна, разноврсна и корисна за обе стране.
 
Генерал Стајверс је јуче присуствовао дану високих званица у оквиру вежбе „Платинасти вук 21“, на којој учествује и 27 припадника Националне гарде Охаја, а данас се састао и са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем.
 
Посета генерала Стајверса долази у години када се навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, а ово је његов трећи боравак у нашој земљи у последње четири године.