Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
24.03.2020.

Министар Вулин на Београдском сајму: Војска спрема 3.000 постеља за лечење заражених корона вирусом




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас у Хали 1 Београдског сајма припаднике Министарства одбране и Војске Србије ангажоване на истовару и постављању 3.000 кревета за обезбеђење услова за прихват и смештај лица са симптомима вирусне инфекције Covid-19.

Министар Вулин, који се са члановима Колегијума, укључио у “ланце” који су формирани, како би што пре истоварили војничке кревете, истакао је да у складу са наређењима која су добијена, Војска Србије обавља све своје задатке.

- Данас се налазимо у хали Београдског сајма где смо припремили око 3.000 кревета и постеља за лакше оболеле, који би се у случају проширења корона вируса лечили баш овде. Све што Војска ради, ради по наређењу Владе Републике Србије и врховног команданта Војске Србије и наравно, у складу са наређењима које даје Кризни штаб Владе Републике Србије, стручњаци и стручни тим - истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, на Сајам ће доћи и лекари из Кине, стручњаци, да кажу како то све изгледа и да ли је потребно нешто променити или додатно урадити.

- Ми ћемо, као Војска Србије бити спремни да изађемо у сусрет свакој потреби и да обезбедимо све што је потребно да би се овде лечили људи. Исто што радимо овде, ми смо спремни да урадимо и у било ком граду у Србији, у складу са потребама и како буде наложио кризни штаб Владе Републике Србије - истакао је министар одбране.

Војска Србије, додао је министар Вулин, ту је да помогне и довољно је спремна, организована и бројна да може да изађе у сусрет свакој потреби нашег становништва.

- Ево и данас, овде се налазе не само војници и официри, овде су и цивилна лица и службеници Министарства одбране и сви који су у систему нашег Министарства одбране и Војске Србије данас су ту да раде, као и сваки дан и на располагању су нашим грађанима - нагласио је министар Вулин, који је истакао да ће Војска Србије обезбеђивати и тај објекат уколико буде потребно, као и сваки објекат у коме се у карантину налазе наши грађани, као што обезбеђује и све мигрантске кампове, значајне здравствене установе и граничне прелазе.

Пуковник Љубиша Стошић, начелник Одељења за оперативне послове у команди Команде за обуку изјавио је да ће задатак који је добијен бити извршен у току овог дана.

- Војска Србије добила је задатак да у Хали 1 Београдског сајма припреми смештајне капацитете за лица која су оболела од ове пошасти. Овде су заједно ангажовани припадници Министарства одбране и Војске Србије, официри, подофицири, професионални војници и војници на добровољном служењу војног рока. Данас ћемо задатак реализовати у потпуности. Желим да сва оболела лица оздраве што пре, а остали да се чувају и да буду кући – рекао је пуковник Љубиша Стошић.
У Хали 1 Београдског сајма јединице АБХО извршиле су превентивну дезинфекцију простора где је у току постављање кревета.