Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
10.03.2020.

Семинар за „особе од поверења“



Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

Семинар се реализује у оквиру пројекта „Јачање регионалне сарадње у области родне равноправности у реформи сектора безбедности на Западном Балкану“, уз учешће 19 лица из Министарства одбране и Војске Србије, која су изабрана за особе од поверења у својим колективима. На претходна два семинара укупно је едуковано 38 таквих лица.

Трећи семинар треба да особама од поверења омогући стицање знања и вештина које омогућавају да препознају случајеве дискриминације на раду и да у најкраћем року ступе у контакт са особом којој је помоћ потребна. Поред конкретних тема из области родне равноправности, забране дискриминације и заштите људских права, семинар обухвата и савладавање различитих вештина за вођење разговора и различитих техника посредовања, у циљу лакшег приступа особи која треба да изнесе и пријави случај дискриминације.

Семинар ће такође омогућити да учесници размене сазнања и изнесу примере из праксе, како би унапредили способности за боље обављање дужности за коју су изабрани.