Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
29.02.2020.

Официрски бал у Краљеву




У свечаној сали касарне „Рибница” у Краљеву, четврту годину за редом, одржан је официрски бал у организацији Друге бригаде Копнене војске.

Бал је отворио командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, а на балу су присуствовали начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, представници локалне самоуправе, служби сектора безбедности, јавних и државним предузећа из Краљева, припадници Војске Србије из гарнизона Краљево и други гости.  

Након отварања бала, наступила је плесна група „Тамо далеко” састављена од официра, подофицира и професионалних војника из Друге бригаде Копнене војске уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”. Они су играма и песмом оживели дух старих српских кола и српске музике уз Кнез Михајлово коло, Српкињу, Дорћолку, Краљево коло и друге.

Носиоци организације балова у Краљеву били су 1. хаубички пук и 2. коњички пук „Цар Душан“, а последњи официрски бал у Краљеву одржан је 1941. године. Ова лепа традиција настављена је 2017. године, када је у истој овој сали одржан први официрски бал у Краљеву након 76 година.