Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.05.2019.

Начелник Генералштаба са командантом Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу




Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас са командантом Команде здружених снага НАТО-а из Напуља адмиралом Џемсом Фогом у седишту те команде.
На радном састанку је било речи о актуелној безбедносној ситуацији на простору Косова и Метохије, активностима Војске Србије у оквиру Партнерства за мир и сарадњи са Командом здружених снага из Напуља, у чијој одговорности су и међународне снаге на Косову и Метохији. 

Генерал Мојсиловић је истакао да КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији која треба да буде гарант мира и безбедности за српско становништво на простору АП КиМ као и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа.

Током боравка у Напуљу, начелник Генералаштаба је посетио Информационо чвориште НАТО-а за стратегијски правац југ, а домаћини су му презентовали и најважније информације о актуелним операцијама у одговорности Команде здружених снага из Напуља у региону Балкана, Ираку и на јужном крилу НАТО-а.