Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
15.05.2019.

Војно-дипломатски представници посетили изложбу "Одбрана 78"



Дипломатско-конзуларни и страни војни представници на служби у Београду, обишли су данас изложбу "Одбрана 78" у Музеју града Београда.

Дипломате Алжира, Белорусије, Кипра, Чешке, Египта, Мексика, Мијанмарске Уније, Палестине, Руске Федерације, Индије, ДР Конга, Босне и Херцеговине, Пакистана, Катара и Сирије и војни аташеи Алжира, Анголе, Грчке, Индонезије, Ирана, Кине, Руске Федерације, Словачке, Словеније и Босне и Херцеговине имали су прилику да сагледају мултимедијалну изложбу која на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије, која је почела нападом на СР Југославију 24. марта 1999. године, без  одобрења Савета безбедности Уједињених нација и посвећена је страдалим припадницима војске, полиције и цивилима, међу којима је, нажалост, било и мноштво деце.

Изложба „Одбрана 78“, чији је аутор Душан Јововић, мултимедијална је и интерактивна поставка подељена у осам целина и први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани.