Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.08.2018.

Министар Вулин: Наставићемо Вучићеву политику у Одбрамбеној индустрији Србије




Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, посетио је данас предузеће "Милан Благојевић - наменска" а. д. Лучани.
 
На састанку с руководством, челне људе Министарства одбране и Војске Србије, директор фабрике Радош Миловановић информисао је о веома успешним резултатима пословања у 2017. години, и параметрима у првој половини текуће године. Министар Вулин састао се и с представницима синдиката предузећа.



У наставку посете, високи гости обишли су објекат и постројење за континуалну нитрацију целулозе Ц-9А, за који је новац обезбедила Влада Републике Србије, као и локацију на којој се граде међуфазни магацини за смештај запаљивих и опасних материја. 
 
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је "Милан Благојевић - наменска а.д." једна од кључних фабрика у ланцу Одбрамбене индустрије Србије и "од највећег интереса Владе Републике Србије је да се политика Александра Вучића, кад је био премијер, настави и у Одбрамбеној индустрији и у предузећу Милан Благојевић". 
  
- То значи да ћемо наставити са улагањем у ову фабрику, али не само у њу, већ и у читаву Одбрамбену индустрију Србије. Руководство и радници "Милана Благојевића" имају пуну подршку Министарства одбране и ми се надамо да ће наставити са оваквим радом и са све бољим резултатима - рекао је министар Вулин.



Он је додао да радници у предузећу "Милан Благојевић" могу да буду мирну и сигурни, јер да ће њихова фабрика и даље расти и напредовати.
 
 - О њиховој безбедности ће се водити рачуна баш као и сада, и са сигурношћу могу да планирају свој живот и будућност, да их везују за своју фабрику, баш као и свој живот за општину и средину у којој живе, јер ће овде бити само боље. Улагаће се још више, и ова фабрика ће запошљавати још већи број људи, што је од највећег интереса и за Владу Републике Србије и за Министарство одбране - рекао је министар одбране Александар Вулин.
 
Директор Радош Миловановић захвалио је на посети министру одбране и начелнику Генералштаба и истакао да је искористио прилику да их детаљно упозна с развојем нових средстава наоружања, војне опреме и система.
 
- Упознао сам их и с начином на који смо потрошили средства добијена од Владе Републике Србије, која нама обезбеђују бољи квалитет наших производа и већу безбедност. Данас сам посебно посветио пажњу томе колико улажемо у мере безбедности и прописе рада, сваке године минимум милион и по, до два милиона евра, јер је реч о веома опасној производњи - рекао је директор Радош Миловановић који је изразио задовољство због велике упослености капацитета и чињенице да постоји велика потреба за производима фабрике.  
 
Он је додао да је велика реткост на једном месту, у једној фабрици, имати производњу једнобазних, двобазних и трофазних барута, ракетних горива и другог, за шта ће лучански хемијски гигант бити спреман након инвестиција Владе Републике Србије, уз учешће сопствених средстава.