Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
25.08.2018.

Министар Вулин: Војска Србије брине о својима




Министар одбране Александар Вулин, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, уручио је данас у Великој ратној сали Старог генералштаба кључеве од 23 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.



Министар Вулин, је том приликом истакао, да је од јула прошле године до данас, Војска Србије кроз субвенционисане кредите и обезбеђивање станова, решила стамбено питања за 1.214 својих припадника.

- Војска Србије брине о стандарду својих припадника и увек ће водити рачуна о свим својим припадницима без обзира да ли су у активном саставу или су пензионери. За нас, ту разлике и нема. Сваки припадник Војске Србије зна да ће Војска Србије бринути о њему, од оног момента када постане њен припадник, када уђе у процес школовања, па докле год постоји. Војска Србије је ту да брине о својима – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, ради се на враћању система, који је био плански и намерно рушен, система који брине о својим људима.

- Када сте у Војсци, када сте део Војске, ви сте до краја живота збринути. До краја живота ћемо бринути о вама, о вашим потребама, о потребама ваше породице. Тако се понаша одговорна војска, али тако се понаша и одговорна држава, јер они који су своје животе посветили одбрани, сигурности и миру за сваког грађанина наше земље, морају да знају да се поштују, да се цене и да ће се о њима и њиховим породицама бринути – нагласио је министар одбране.

Он је, такође, подсетио да ће ове јесени започети циклус велике масовне стамбене изградње за припаднике безбедносног сектора.

- Тако ће стамбени проблеми припадника Војске Србије бити решавани далеко брже, него до сада, надамо се јефтиније, а сигурни смо квалитетније. Војска Србије брине о својима – поручио је министар Вулин.



Међу онима којима су данас уручени кључеви је и пуковник Милан Миловановић, који је на решавање стамбеног питања чекао 28 година, а ове јесени у двоипособан стан на Новом Београду услелиће се са својом породицом.

- Данас је за чланове моје породице, а и мене, посебан дан. Након вишедеценијског преданог рада у служби, данашњи чин доделе кључева, лична је сатисфакција за сав уложен напор и труд – нагласио је пуковник Миловановић.