Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.06.2018.

За Кипар и Србију војска КиМ неприхватљива



Министар одбране Александар Вулин састао се данас са командантом Националне гарде Републике Кипар генерал-потпуковником Илисом Леонтарисом у Малој ратној сали Старог генералштаба.
Министар Вулин је, том приликом, истакао да су политички односи две земље традиционално добри и пријатељски, неоптерећени отвореним питањима и засновани на међусобном уважавању и сарадњи.

Током данашњег разговора, минстар Вулин је изразио захвалност Републици Кипар на континуираној подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији.

Министар одбране је, такође, истакао да Србија подржава изналажење свеобухватног решења кипарског питања, у складу са релевантним резолуцијама Уједињених нација.

Током сусрета посебно је наглашен и значај ангажовања припадника Војске Србије у мултинационалној операцији UNFICYP у Републици Кипар, а изражено је и очекивање да ће заједничко ангажовање у борбеној групи ЕУ HELBROC омогућити интензивирање сарадње.

Саговорници су се, током разговора, сложили у оцени да је формирање војскe Косова неприхватљивo.
Пре данашњег састанка са министром Вулином, генерал Леонтарис разговарао је и са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем.