Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.04.2018.

Састанак министра одбране са амбасадором Уједињеног Краљевства




Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас у Београду са амбасадором Уједињеног Краљевства у Републици Србији Денисом Кифом о јачању и интензивирању билатералне војне сарадње.
 


На састанку је потврђен достигнути ниво сарадње и изражена обострана жеља за наставком сарадње у области одбране.
 
- Опредељени смо да наставимо досадашњу успешну сарадњу и остајемо отворени за размену мишљења и конструктиван разговор, у циљу даљег јачања и интензивирања билатералне војне сарадње, рекао је министар Вулин.
 


Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, министар одбране указао је на значај и поштовање Бриселског споразума и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, којом је дефинисано да КФОР представља једини гарант безбедности, једину оружану формацију на простору Косова и Метохије и јединог партнера Војсци Србије у обезбеђивању административне линије и тиме нагласио принципијелно противљење и недопустивост формирања војске тзв. Косова.
 
На крају састанка, министар Вулин истакао је да је Република Србија фактор стабилности у овом делу Европе и увек чврсто опредељена да све могуће сукобе и несугласице решава дијалогом и мирним путем.