Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.04.2018.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva




Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Republici Srbiji Denisom Kifom o jačanju i intenziviranju bilateralne vojne saradnje.
 


Na sastanku je potvrđen dostignuti nivo saradnje i izražena obostrana želja za nastavkom saradnje u oblasti odbrane.
 
- Opredeljeni smo da nastavimo dosadašnju uspešnu saradnju i ostajemo otvoreni za razmenu mišljenja i konstruktivan razgovor, u cilju daljeg jačanja i intenziviranja bilateralne vojne saradnje, rekao je ministar Vulin.
 


Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane ukazao je na značaj i poštovanje Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom je definisano da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti, jedinu oružanu formaciju na prostoru Kosova i Metohije i jedinog partnera Vojsci Srbije u obezbeđivanju administrativne linije i time naglasio principijelno protivljenje i nedopustivost formiranja vojske tzv. Kosova.
 
Na kraju sastanka, ministar Vulin istakao je da je Republika Srbija faktor stabilnosti u ovom delu Evrope i uvek čvrsto opredeljena da sve moguće sukobe i nesuglasice rešava dijalogom i mirnim putem.