Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.02.2018.

Министар Вулин: Војска брине за будућност деце својих припадника



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић организовали су данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, пријем припадника Министарства одбране и Војске Србије којима су уручена решења о солидарној помоћи за рођење детета, уведеној од ове године на иницијативу врховног команданта Александра Вучића.

Решење о солидарној помоћи за рођење детета једна је у низу мера за побољшање социјалног положаја запослених у систему одбране и додељује се први пут. Солидарну помоћ данас је добило 38 припадника Министарства одбране и Војске Србије. Помоћ подразумева новчани износ просечне плате у Србији.

Министар Вулин честитао је присутнима на томе што су учинили оно најлепше и најдрагоценије што свако од нас може да учини, што су преузели најважнију, најтежу, најодговорнију и најлепшу улогу у животу – што су постали родитељи.

- Ваша Војска вам је захвална што рађате децу, захвална вам је што Србији враћате наду, поносна је на вас баш такве какви јесте и сигурна да ће они што долазе иза вас бити само још бољи. Солидарна помоћ за рођење детета иницијатива је врховног команданта Војске Србије Александра Вучића а Министарство одбране је спровело. Она је потреба да се још једном, и на још један начин, побољша положај свих припадника Војске Србије, да се покаже како смо у стању да у сопственим средствима увек пронађемо могућности да помогнемо тамо где је помоћ заиста потребна. А када се роди нови живот, онда помоћ и јесте потребна, рекао је министар Вулин.

Он је поручио да је Војска чувар традиционалних и породичних вредности.

- Ово је наш начин да покажемо колико нам је стало до наших породица, до новог живота и нових живота без којих Србије нема и због којих Србија мора да постоји. Све што урадимо, учинимо и помислимо чинимо због њих, због њихове будућности, да свакако буде боља и сигурнија него што је била наша прошлост или наша садашњост. Захваљујем вам још једном на рађању, али вам захваљујем и на свакодневном раду, самопрегору и жртвовању, на томе што као припадници Војске Србије увек мислите о будућности своје, али и све деце. Сва деца су наша деца, зато смо ту. Сигурна и јака Војска Србије, јака и задовољна Војска Србије гарант је будућности сваког нашег детета. Када се вратите кућама пољубите најмлађе, пожелите им оно што им желите сваког дана – и добро и здравље и радост. Пољубите их у име сваког од нас и нека знају да су добродошли у доброј земљи због које вреди живети, учити, радити, због које се вреди родити, земљи која се радује њиховом плачу, и само њиховом плачу, поручио је министар одбране.

У име добитника солидарне помоћи присутнима се обратио капетан Бојан Мандић и захвалио на помоћи Министарству одбране и Војсци Србије те нагласио да ће то бити велики подстицај за даље рађање деце у Србији и да ће васпитавање и образовање најмилијих бити квалитетно.

Десетар Перица Костић захвалио је на помоћи систему одбране и истакао да је она „у овим тренуцима најпотребнија“. Поручник Стефан Милетић нагласио је да сазнање да Министарство одбране и Војска Србије мисле о њима и њиховој деци улива сигурност и подиже мотивисаност за даљи рад, напредовање и пожртвованост систему. Значај солидарне помоћи такође је нагласио и старији водник прве класе Зоран Јовановић, који је ове године постао отац четвртог детета.