Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.01.2018.

Министар Вулин: Настављамо модернизацију




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас предузеће „ФАП корпорација“ а.д. Прибој. Том приликом, реализовано је и преузимање новопроизведених возила за потребе Војске Србије.

Према речима министра одбране, Војска Србије интензивно наставља са процесом модернизације, занављања свега онога што је појео зуб времена, наше потребе и борбе да се уклапамо са новим достигнућима и када је у питању борбена али и неборбена техника.

- ФАП је од великог интереса за Војску Србије, од великог значаја за читаву нашу земљу, за овај простор, за Војску, и ми смо апсолутно спремни да радимо са ФАП-ом. Задовољни смо квалитетом, роковима, возилима која смо добили и зато смо дошли данас по још 10 камиона. Желимо да ФАП заокружи своју гаму, да имамо и 4х4 и 6х6 и 8х8, да имамо све оно што је потребно нашој војсци, да то набављамо из наших средстава, од домаће памети, и од домаћег знања и радника, рекао је министар Вулин.

Он је истакао да је за ову годину предвиђено најмање 266 милиона динара за куповину ФАП-ових производа.

- Надамо се да то може да буде и више, зависи наравно од рокова и рада, али оно што је сасвим сигурно је то да се Војска Србије интензивно опрема и да ће у том послу ФАП бити наш савезник и да ће бити део онога што припремамо као одбрамбена индустрија Србије, онога што ће гарантовати и рад овим људима, свим овим вредним радницима, али исто тако и Војсци Србије важног и сигурног партнера од кога ћемо увек моћи да добијемо све што нам је потребно у најкраћем  року и баш онако како је нама потребно. Свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота локалне заједнице и у квалитет живота свих људи који живе у Србији. Свако улагање у Војску Србије је и улагање у технолошки напредак цивилних структура, јер кад уложите у Војску, када направите снажну Војску, ви сте направили технолошки развијену земљу, али правите и политички стабилну земљу која ће бити и економски стабилна.Улагање у јаку Војску је улагање у јаку државу Србију, закључио је министар одбране. 

Начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић истакао је да Министарство одбране и Војска Србије стварају финансијске услове, а да ФАП ствара производне и технолошке услове да се овакве испоруке у будућности дешавају чешће, како за камионе овог модела, тако и за остала теренска возила из производног програма ФАП-а.

Генерални директор ФАП-а Ранко Вуковић нагласио је да је министар Вулин задовољан данашњим обиласком и радом фабрике.

- Смисао постојања сваке фабрике је да корисник буде задовољан. У овом тренутку то је Војска Србије. Захваљујемо на подршци ФАП-у, јер сигурно да без ње не бисмо успели да произведемо камионе и ко зна где би данас био ФАП. Крајем прошле године добили смо још један уговор са Војском Србије, што је битно за обе стране. То је нулта серија 20-22-28 у вредности од 109 милиона динара, очекујем да ћемо у овој години добити још нешто у развојном смислу, поручио је Вуковић.