Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.01.2018.

Министар Вулин обишао ВФЦ „Застава филм“





Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Војнофилмски центар „Застава филм“, установу која функционише у оквиру Управе за односе са јавношћу Министарства одбране.
 
Том приликом, министар Вулин је истакао да је Војска чувар наше традиције и највиших вредности у нашем друштву.
 
- Управо због тога, сматрамо да све оно што Војска зна и хоће да покаже и подели са читавим нашим друштвом треба да буде представљено и кроз „Застава филм“. Ове године ћемо произвести и ставити на располагање читавој јавности, свакој заинтересованој телевизији, школи или омладинском кампу, вињете које ће говорити о нашој историји. „Застава филм“ ће направити већи број осврта на најзначајније историјске догађаје у нашем народу и дати могућност да у најсавременијој технологији све то видимо, запамтимо и поделимо. Најсветлије делове наше историје представићемо читавој нашој нацији, даћемо могућност сасвим бесплатно да улагањем Војске Србије још једном будемо поносни на нашу историју и све што су радили они пре нас, истакао је министар Вулин.
 
Током данашњег обиласка, министру Вулину приказана су и два пилот пројекта те војнофилмске установе – један о најзначајнијих догађаја из наше богате војничке историје и други о кодексу части.  
 
Војнофилмски центар „Застава филм“ обавља послове везане за производњу информативних, филмских, видео и мултимедијалних производа намењених за информисање јавности о активностима Министарства одбране, као и за обучавање и оспособљавање команди, јединица, установа и припадника Војске Србије.