Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.10.2017.

Емисија о Војсци Србије на РТВ Војводине



Директори Војнофилмског центра „Застава филм“ и  Јавне медијске установе „Радио Телевизија Војводине“, потпуковник Горан Иконић и др Миодраг Копривица, данас су у Новом Саду потписали уговор којим се регулишу међусобна права и обавезе на реализацији емисије „Радио Телевизије Војводине“ о одбрани и Војсци Србије, под радним насловом „Постројавање“.
 
Получасовна емисија, коју ће чинити кратке репортажне форме у трајању од пет до седам минута, које ће покрити различите области деловања и живота Војске Србије, биће емитована двапут месечно почев од 29. октобра у подне.
 
Након што је домаћинима пренео поздраве министра одбране Александра Вулина, потпуковник Иконић је изразио задовољство због потписивања уговора и истакао да две куће већ дуже време имају коректну сарадњу, и да је данашњи чин потписивања само то потврдио.
 
- У наредном периоду сарадњу ћемо интензивирати и унапредити, истакао је директор „Застава филма“ и додао да та филмска кућа успешно сарађује са Јавним радиодифузним сервисом, али и другим телевизијама.
 
Он је подсетио да је Војнофилмски центар „Застава филм“ установа у оквиру Управе за односе с јавношћу Министарства одбране, која реализује задатке из области информативне и филмске делатности и да наставак сарадње са РТВ Војводине види као потврду дигнитета куће из које долази.
 
- Најважније је да допринесемо квалитетнијем информисању грађана Војводине о темама из живота и рада припадника Министарства одбране и Војске Србије, а биће то и прилика да прикажемо део наше архивске грађе коју прикупљамо, малтене, већ седам деценија, рекао је потпуковник Иконић, који је емисији „Постројавање“ пожелео добру гледаност и дуговечност.
 
Уредница рубрике „актуелности“, Телевизије Војводине, Жељка Петровић рекла је да та кућа годинама није имала специјализовану емисију која би се бавила питањима Војске.
 
- Сада смо препознали ту потребу, јер сматрамо да је Војска једна од најважнијих државних институција и сигурно заслужује пажњу јавног сервиса, рекла је Петровић и додала да се нада да ће поверење и интересовање гледалаца оправдати то уверење.
 
Ауторка емисије „Постројавање“ биће Бојана Лалић Шевић, која, како се могло чути, воли да каже да ће у том програмском сегменту, осим званичних информација из система одбране, моћи да се види како живе обични војници, односно како изгледа њихов живот и „како живе и дишу“.