Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.09.2017.

Отворени дан на нишком војном аеродрому
Припадници 98. ваздухопловне бригаде  организовали  су  Oтворени дан на нишком војном аеродрому.  Више од 6000 грађана пратило је летачки програм у извођењу пилота на хеликоптерима "газела" тип "хера" и "гама" НЈ-22 "орао" и хеликоптеру Ми-8.
 
На војном аеродрому приказане су и вежбе трагања и спашавања повређеног пилота који је извео тим за трагање и спасавање, падобрански десант који су извели припадници 63. падобранског батаљона, али и разне симулације напада из ваздуха на циљеве на земљи уз сопствену заштиту.  
 
Пуковник Дејан Васиљевић истакао је да су грађани  могли да виде део наоружања али и део борбене оспособљености Војске Србије и напоменуо да су поред домаћина, 98. ваздухопловне бригаде, у организацији учествовали и припадници  204. ваздухопловне бригаде,  250. ракетне бригаде и Специјалне бригаде Војске Србије.
 
Тактичко-техничком збору летелица и дела наоружања највише су се обрадовала деца која су имала прилику да седну у летелице, али одушевљење није било ништа мање ни код одраслих.