Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.04.2017.

Министар одбране са представницима Националног конвента о Европској унији




Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је у петак, 7. априла, са представницима Националног конвента о Европској унији о Предлогу уредбе о областима научних и других истраживања  од значаја за одбрану земље и о начину и поступку за издавање одобрења за вршење тих истраживања заједно са страним лицима или за потребе страних лица.

Саговорници су констатовали да постоји потреба да се наведена научна област додатно нормативно уреди и на састанку је постигнута сагласност да се у наредном периоду заједничким радом представника Министарства одбране и невладиног сектора размотре и прецизирају поједине одредбе Предлога уредбе, пре него што се она упути Влади Републике Србије на усвајање.

„Дао сам задатак својим сарадницима да узму у обзир ставове представника цивилног друштва. Покушаћемо да пронађемо решење које ће бити у најбољем интересу за нашу државу, научно-истраживачку заједницу и грађанe“, нагласио је министар Ђорђевић.

Координаторка Националног конвента о ЕУ Наташа Драгојловић истакла је досадашњу одличну сарадњу те организације цивилног друштва са Министарством одбране. „Уверена сам да ће Министарство одбране и убудуће препознавати и уважавати ставове невладиног сектора и да ће се, као и до сада, аргументованим дијалогом долазити до квалитетних резултата“, рекла је Драгојловићева.