Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
06.04.2017.

Нови станови за припаднике система одбране



Министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас, у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве 26 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Станови који су додељени налазе се у Београду, Крагујевцу, Рашки, Новом Саду, Горњем Милановцу, Вршцу и Суботици.
 Нови станови за припаднике система одбране
Министар Ђорђевић је, честитајући новим власницима станова, рекао да ће Министарство одбране у наредном периоду настојати да проблем решавања стамбеног збрињавања својих припадника решава на много бржи и ефикаснији начин.
 
- Претходне године смо имали 756 припадника система одбране који су решили проблем стамбеног збрињавања. Ове године ћемо покушати да надмашимо тај број, али то и даље неће задовољити све припаднике који чекају кључ свог стана. Уз поделу станова, Министарство одбране покушава и на остале начине да реши овај проблем, као што  су на пример субвенционисани кредити.

Нови станови за припаднике система одбране 
Он је истакао сарадњу са локалном самоуправом и настојање да по повољнијим условима оне купе локације из Мастер плана, како би и Министарство одбране и Војска Србије обезбедили нове станове. Према министровим речима, Мастер план је у фази израде новог предлога, и настојаће се да локалним самоуправама буде понуђен другачији начин процене имовине и период мировања, када неће ништа уплаћивати.

Нови станови за припаднике система одбране 
- Такав модел биће добар за развој локалних самоуправа, за развој наше земље а самим тим и за Министарство одбране и Војску Србије, нагласио је министар Ђорђевић.
 
Од почетка 2017. године, 97 припадника система одбране добило је стан, а око 12.500 и даље је без решеног стамбеног питања.