Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.04.2017.

У Крушевцу уручени кључеви од 33 стана



Министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас у крушевачком насељу Пејтон кључеве од 33 стана  активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије, од којих је 26 додељено у Крушевцу, а преостали станари уселиће се у станове у Нишу, Куршумлији и Великом Градишту.

Министар Ђорђевић је истакао да ће се са оваквом праксом стамбеног збрињавања наставити и убудуће, а да ће већ сутра свечано бити уручени кључеви од 26 нових станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Београду.

- Стамбено збрињавање и материјални положај су приоритети Министарства одбране. Покушавамо и кроз стамбено субвенционисање да помогнемо људима да дођу до крова над главом, а такође се трудимо да у том случају издејствујемо најповољније могуће услове за наше припаднике – поручио је министар Ђорђевић.

Говорећи о обезбеђивању нових станова кроз Мастер план, министар Ђорђевић је указао да тренутни застој на том плану не треба да обесхрабри.

- Aнимирамо локалне самоуправе да по повољнијим условима дођу до тих локација, како би и Министарство одбране и Војска Србије обезбедили нове станове. Мастер план је сада у фази израде новог предлога и пробаћемо да изађемо у сусрет локалним самоуправама. Сем тога што ће бити другачији начин процене имовине, једна од најважнијих новости je да ће локалне самоуправе имати и период мировања кад неће ништа уплаћивати. У том случају, имаће довољно времена да локације приведу намени, ураде детаљан урбанистички план, пробају да нађу инвеститора и онда крену да исплаћују Министарству одбране – објаснио је министар Ђорђевић наглашавајући да ће такав модел бити добар како за развој локалних самоуправа, тако и за Министарство одбране и Војску Србије, али и за целокупан развој наше земље.


Говорећи о сарадњи Крушевца и система одбране, градоначелник Драги Несторовић истакао је да осим станова који су данас додељени, у истој згради у власништву Града је још 12 станова спремих за размену за крушевачки Дом Војске.

Након свечане доделе кључева, министар Ђорђевић је са сарадницима обишао стан број 28 у који ће се уселити капетан Милан Танић са породицом, коме је пожелео срећно усељење.