Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.02.2017.

Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба



Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије одржана је данас у Дому Гарде на Топчидеру. Седницом су руководили министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба 
Седница се састојала из два дела. У првом делу, разматране су кључне активности система одбране и анализиран рад и достигнути циљеви организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије у 2016. години. Сем осталог, анализирано је и учешће припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама, одржавање оперативних и функционалих способности, као и логистичка подршка за обезбеђење функционисања Министарства одбране и Војске Србије.
 
У другом делу, државни секретар, помоћници министра и најодговорније старешине из Министарства одбране и Војске Србије презентовали су капиталне пројекте предвиђене Министарским упутством за 2017. годину, а највише је било речи о опремању и модернизацији јединица Војске Србије наоружањем и војном опремом.