Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
14.11.2016.

Обележен Дан ВФЦ „Застава филм“



Обележен Дан ВФЦ „Застава филм“Војнофилмски центар „Застава филм“ обележио је данас јубилеј - 68 година постојања. Свечаности поводом Дана војне филмске установе – 14. новембра, присуствовали су представници система одбране, бројни сарадници и пријатељи „Застава филма“.
 
Честитајући запосленима празник, директор ВФЦ „Застава филм“ потпуковник Горан Иконић рекао је да је претходна година период у коме је колектив „Застава филма“ испунио све постављене задатке и постигао значајне резултате на које је поносан.
 
 
Начелник Управе за односе са јавношћу, капетан бојног брода Петар Бошковић похвалио је ВФЦ „Застава филм“  за изузетне резултате постигнуте у овој години и истакао да ће Управа за односе са јавношћу учинити додатне напоре да побољша услове рада и обезбеди додатну логистичку подршку за Војнофилмски центар.
 
Обележен Дан ВФЦ „Застава филм“Присутнима је приказан филм о пројектима „Застава филма“ у претходној години, који је обухватио информативну делатност, војне вежбе, наставне и промотивне филмове и спотове, као и документарне и кратке игране филмове снимљене током протеклих годину дана.
 
Давне 1948. године формирано је Одељење за производњу филмова Југословенске армије у Београду. Прва остварења били су Филмски прегледи из Југословенске армије – хронике и коментари армијског и друштвеног живота. Данашњи назив, Војнофилмски центар „Застава филм“ добија 1962. године. На међународним и домаћим фестивалима ВФЦ освојио је бројне награде и признања.