Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.11.2016.

Обележен Дан Војнобезбедносне агенције



Dan VBAСвечаним пријемом у згради Старог Генералштаба вечерас је обележен Дан Војнобезбедносне агенције.
 
Свечаности у Великој ратној сали присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, изасланик председника Републике Милорад Симић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни и војни званичници, представници законодавне, извршне и судске власти, верских заједница, дипломатског кора, као и гости из културног и јавног живота.
 
Директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Петар Цветковић истакао је да је Војнобезбедносна агенција правовремено и у потпуности извршила све своје планиране, редовне и ванредне задатке, придржавајући се свих правила дефинисаних законом.
 
- На првом месту у нашем фокусу је безбедност Министарства одбране и Војске Србије, других државних органа и институција као и заштита безбедности свих грађана наше земље, рекао је директор Војнобезбедносне агенције и додао да често, због природе посла, напори и мере које Агенција спроводи не могу бити презентовани јавности на начин који би целовито дочарао њихову суштину .
 
Дан ВБАГенерал Цветковић је рекао да због тога често нема прилике да се ода јавно признање онима који су постигли изванредне резултате обављајући сложене задатке.
 
- Уверавам вас да је Војнобезбедносна агенција у сваком тренутку спремна, кадровски и технички оспособљена да адекватно и правовремено одговори на безбедносне изазове, ризике и претње - нагласио је генерал Цветковић који је, у знак захвалности због успешне сарадње, појединцима и организацијама доделио плакете.
 
Дан ВБА обележава се 12. новембра у знак сећања на1839. годину када је први пут донет војни закон Кнежевине Србије у коме се помињу дела и санкције за издају, шпијунажу, побуну и друге облике угрожавања безбедности Војске и државе.