Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.10.2016.

Састанак министра одбране и председника општине Прешево



PresevoМинистар одбране Зоран Ђорђевић у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и команданта 4. бригаде бригадног генерала Зорана Лубуре, састао се данас са председником општине Прешево Шћиприм Арифијем.

Током разговора у прешевској општини, министар Ђорђевић је изразио задовољство што је упознао новог председника општине и пожелео му успех у даљем раду. Он је том приликом подвукао да Влада Републике Србије жели да помогне општини Прешево и привуче нове инвеститоре, док ће Војска Србије у оквиру Треће мисије помоћи свим грађанима на простору југа Србије, без обзира на националну и верску припадност, као што је то увек и чинила.

-Тежак посао очекује општину Першево у наредном периоду – изјавио је министар Зоран Ђорђевић, поготово у делу успешног фискалног завршетка године, а у следећој години општина може да очекује помоћ В­ладе Републике Србије, о чему је и премијер недавно говорио. Министарство одбране ће помоћи грађанима Прешева и околних села изградњом и одржавањем путева, а желимо да и на друге начине олакшамо и побољшамо живот житељима града Прешева. Остало је да се види шта то може ВС да помогне, али је сигурно да смо вољни да помогнемо и да то буде наш допринос побољшању односа и развоју Пешева, јер је то врло битно за овај део Србије. Заједничким снагамо можемо много да учинимо, што ће се и показати у наредном периоду.

Председник општине Прешево Арифи захвалио се министру одбране на посети општини Прешево и нагласио да је то нови приступ, који ће омогућити партнерство у будућности.
-Разговарали смо о тренутној ситуацији у општини и сарадњи са Војском Србије. Мислим да и министар одбране и ја имамо исте погледе када говоримо о будућности и о начину како можемо да живимо заједно, што је посебно важно у ово време различитих криза. Ми сада у Прешеву имамо нову ситуацију за све грађане прешевске општине и Албанце и Србе који са нама овде живе, изјавио је том приликом Шћиприм Арифи.