Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
13.10.2016.

Састанак министра одбране са представницима Копнене војске у Нишу



 У оквиру активности Владе Републике Србије у Нишу, министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са представницима Копнене војске. Састанку су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, са сарадницима.
Састанак министра одбране са представницима Копнене војске у Нишу
 
Министар одбране, том приликом, информисао је припаднике Команде Копнене војске о плановима развоја система одбране у наредном периоду и нагласио да ће нови концепт шестомесечног служења војног рока са оружјем унапредити систем обуке и ојачати резервни састав Војске Србије.
 
-Приоритет система одбране у наредном периоду је опремање јединица Војске Србије и пријем људи у професионалну војну службу – истакао је министар Ђорђевић током разговора.
 
Безбедносна ситуацију у Србији је стабилна оценио је начелник Генералштаба Војске Србије и подвукао да Војска Србије непрекидно прати дешавања у Копненој зони безбедности, као и актуелну ситуацију у вези са мигрантима на граници са Републиком Србијом и Македонијом.
 
Током данашњег састанка, командант Копнене војске генерал Симовић представио је министру одбране тежишне задатке Копнене војске, ангажовање припадника Копнене војске на заштити границе према Републици Бугарској и Македонији, извршавање задатака у Копненој зони безбедности и реализацију планираних активности у вези са боравком Владе Републике Србије у гарнизону Ниш.