Министарство одбране Републике Србије
 
26.08.2016.

Генерал Драганић с руском и белоруском делегацијом о вежби „Словенско братство 2016“



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас у Београду делегације оружаних снага Руске Федерације и Републике Белорусије, које су учествовале на завршној планској конференцији вежбе „Словенско братство 2016“.

Генерал Драганић с руском и белоруском делегацијом о вежби 
„Словенско братство 2016“Генерал Драганић је с руском и белоруском делегацијом, које предводе генерал-мајор Олег Олегович Пољгуев и пуковник Вјачеслав Викторович Губскии, разговарао о припремама за извођење вежбе „Словенско братство 2016“ као и о плану извођења вежбе који је усаглашен на завршној планској конференцији.

Вежба „Словенско братство 2016“ извешће се на територији Републике Србије почетком новембра ове године.

Вежба ће се реализовати као трилатерална вежба уз учешће оружаних снага Руске Федерације, Републике Белорусије и Војске Србије, и представља наставак сарадње између Ваздушно-десантних јединица оружаних снага Руске Федерације и Специјалне бригаде Војске Србије започете извођењем вежбе „СРЕМ 2014“, која је такође реализована на нашој територији. У 2015. години вежба је реализована на територији Руске Федерације под називом „Словенско братство 2015“ и на њој су поред оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије први пут учестовали и припадници оружаних снага Републике Белорусије.