Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.08.2016.

General Draganić s ruskom i beloruskom delegacijom o vežbi „Slovensko bratstvo 2016“



Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas u Beogradu delegacije oružanih snaga Ruske Federacije i Republike Belorusije, koje su učestvovale na završnoj planskoj konferenciji vežbe „Slovensko bratstvo 2016“.

General Draganić s ruskom i beloruskom delegacijom o vežbi 
„Slovensko bratstvo 2016“General Draganić je s ruskom i beloruskom delegacijom, koje predvode general-major Oleg Olegovič Poljguev i pukovnik Vjačeslav Viktorovič Gubskii, razgovarao o pripremama za izvođenje vežbe „Slovensko bratstvo 2016“ kao i o planu izvođenja vežbe koji je usaglašen na završnoj planskoj konferenciji.

Vežba „Slovensko bratstvo 2016“ izvešće se na teritoriji Republike Srbije početkom novembra ove godine.

Vežba će se realizovati kao trilateralna vežba uz učešće oružanih snaga Ruske Federacije, Republike Belorusije i Vojske Srbije, i predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe „SREM 2014“, koja je takođe realizovana na našoj teritoriji. U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2015“ i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije.