Министарство одбране Републике Србије
 
13.08.2016.

Затворене „Међународне војне игре 2016“



 
Надомак престонице Руске Федерације, на полигону Алабино, вечерас су свечано затворене друге Међународне војне игре.

На победничко постоље у „Тенковском биатлону“ попела се екипа Руске Федерације која је иза себе оставила Кину, Казахстан и Белорусију. Представницима војски прве три рангиране земље медаље је уручио руски министар одбране генерал армије Сергеј Кужугетович Шојгу, који је званично прогласио Међународне војне игре затвореним.

Данашњем финалу „Тенковског биатлона“ и церемонији затварања Међународних војних игара присуствовали су и министар одбране Србије Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић. Они су се пре финалне трке сусрели са представницима Војске Србије који су учествовали на „Међународним војним играма“ и честитали им на индивидуалним и екипним постигнутим успесима и резултатима.

На овогодишњем такмичењу наше екипе учествовале су у три дисциплине. Понтонирци из Речне флотиле такмичили су се у дисциплини „Отворене воде“ на реци Оки код града Муром и освојили треће место. Тенкисти који су учествовали на полигону Алабино у дисциплини „Тенковски биатлон“ освојили су пето место, а припадници артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства надметали су се у дисциплини „Чисто небо“ на полигону у близини града Јејск, где су заузели седму позицију.

Међународне војне игре одржане су од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији, а први пут се део такмичења одржавао и у Казахстану. Учествовала је 121 екипа из 19 држава света које су се надметале у 23 различите дисциплине.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА