Министарство одбране Републике Србије
 
21.07.2016.

Ансамбл Бинички на фестивалу класичне музике у Врњачкој Бањи



Ансамбл Бинички на фестивалу класичне музике у Врњачкој БањиУметнички ансамбл Министарства одбране «Станислав Бинички» одржао је, у музејском простору Замка културе у Врњачкој Бањи, концерт поводом отварања 11. међународног фестивала класичне музике "Врњци-2016".

Под диригентском палицом маестра Флорина Тотана из Румуније и уз солисту на гитари дрАнсамбл Бинички на фестивалу класичне музике у Врњачкој Бањи Уроша Дојчиновића, камерни састав Ансамбла извео је премијерни концерт Романса. На програму су била дела Паганинија, Карулија, Тарега, Родрига, Халфтера, Кнежевића и Диенса. На крају је камерни састав извео Пиацолин Танго Обливион.

Публика је у јединственом простору Замка културе уживала у музици и бурним аплаузом на крају наградила уметнике.

11. међународни фестивал класичне музике " Врњци-2016" одржава се од 20. до 30 . јула, под покровитељством општине Врњачка Бања, као и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Од самог почетка пројекат је имао за циљ и да посебно промовише српске националне културне вредности и домете што је и један од основних задатака Уметничког ансамбла Министарства одбране «Станислав Бинички».
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА