Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.07.2016.

Ansambl Binički na festivalu klasične muzike u Vrnjačkoj Banji



Ansambl Binički na festivalu klasične muzike u Vrnjačkoj BanjiUmetnički ansambl Ministarstva odbrane «Stanislav Binički» održao je, u muzejskom prostoru Zamka kulture u Vrnjačkoj Banji, koncert povodom otvaranja 11. međunarodnog festivala klasične muzike "Vrnjci-2016".

Pod dirigentskom palicom maestra Florina Totana iz Rumunije i uz solistu na gitari drAnsambl Binički na festivalu klasične muzike u Vrnjačkoj Banji Uroša Dojčinovića, kamerni sastav Ansambla izveo je premijerni koncert Romansa. Na programu su bila dela Paganinija, Karulija, Tarega, Rodriga, Halftera, Kneževića i Diensa. Na kraju je kamerni sastav izveo Piacolin Tango Oblivion.

Publika je u jedinstvenom prostoru Zamka kulture uživala u muzici i burnim aplauzom na kraju nagradila umetnike.

11. međunarodni festival klasične muzike " Vrnjci-2016" održava se od 20. do 30 . jula, pod pokroviteljstvom opštine Vrnjačka Banja, kao i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Od samog početka projekat je imao za cilj i da posebno promoviše srpske nacionalne kulturne vrednosti i domete što je i jedan od osnovnih zadataka Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane «Stanislav Binički».

photoFOTOGALERIJA