Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2016.

Начелник Генералштаба и директор полиције обишли снаге ангажоване на граници с Бугарском



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас са вршиоцем дужности директора полиције Владимиром Ребићем војне и полицијске снаге на територији града Зајечара и општине Неготин ангажоване на заштити државне границе с Републиком Бугарском од марта ове године.

Начелник Генералштаба и директор полиције обишли снаге ангажоване 
на граници с БугарскомГенерал Диковић је током обиласка сагледао рејоне размештаја и ангажовања снага на заштити државне границе и борби против илегалних миграција и кријумчара људима, услове за организацију и реализацију подршке ангажованим снагама и дао усмерења за реализацију задатака.

У ширем рејону граничних прелаза „Вршка чука“ и „Мокрање“ начелнику Генералштаба су о ситуацији на терену и стању у јединицама које извршавају задатке на заштити државне границе реферисали командири ангажованих јединица.

У обиласку са начелником Генералштаба и директором полиције били су и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и генерал-мајор Желимир Глишовић, који ће командовати ангажованим војним и полицијским снагама на реализацији заједничких задатака.

У току је формирање војних и полицијских снага које ће на основу нове одлуке Владе Србије и овлашћења педседника Републике заједнички извршавати задатке на заштити државних граница.