Министарство одбране Републике Србије
 
17.07.2016.

Вече филмске музике у Смедереву



Вече филмске музике у Смедереву Уметнички ансамбл Министарства одбране «Станислав Бинички» са гостима, синоћ је у испуњеној сали смедеревског Центра за културу приредио спектакуларан Концерт филмске музике на коме су посетиоци имали прилику да се подсете мелодија и арија које су обележиле једно време и каријере многих уметника.

Драмски уметници Ана Софреновић и Небојша Дугалић, домаћини вечери организоване под покровитељством града Смедерева и уз подршку Министарства одбране, водили су присутне на својеврсно путовање кроз време током кога су, почев од легендарне музичке Вече филмске музике у Смедереву нумере из филма «Валтер брани Сарајево», преко незаборавних домаћих и страних композиција, осетили атмосферу легендарних филмских остварења и сонгова који су их обележили.

Под диригентском палицом Војкана Борисаљевића, расположеној публици, осим водитеља, певали су Бети Ђорђевић, Јадранка Јовановић, Дејан Цукић, Мина Лазаревић, Ивана Кнежевић, Мирјана Стојановић, Игор Первић, Слободан Стефановић, Драган Вујић Вујке и Душица Новаковић.

Вече филмске музике у Смедереву Као на траци ређале су се песме за незаборав: Девојко мала, ~Hello, New York New York, Beautiful Maria, Mambo Italiano~, Флојд, Кажи зашто ме остави, и друге, да би, као својеврсни крешендо, последње две нумере на концерту – Јовано Јованке и Ђурђевдан, Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ и Дувачки оркестар Армије Македоније, који се смедеревској публици представио дан раније, одсвирали заједно.

Одушевљена публика дала је свој певачки допринос, чиме је показала да цени што је управо Смедерево било домаћин концерта којим је на симболичан начин обележен настанак првог звучног филма, „Певач џеза“, у јулу 1926. године у Њујорку.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА