Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.07.2016.

Veče filmske muzike u Smederevu



Veče filmske muzike u Smederevu Umetnički ansambl Ministarstva odbrane «Stanislav Binički» sa gostima, sinoć je u ispunjenoj sali smederevskog Centra za kulturu priredio spektakularan Koncert filmske muzike na kome su posetioci imali priliku da se podsete melodija i arija koje su obeležile jedno vreme i karijere mnogih umetnika.

Dramski umetnici Ana Sofrenović i Nebojša Dugalić, domaćini večeri organizovane pod pokroviteljstvom grada Smedereva i uz podršku Ministarstva odbrane, vodili su prisutne na svojevrsno putovanje kroz vreme tokom koga su, počev od legendarne muzičke Veče filmske muzike u Smederevu numere iz filma «Valter brani Sarajevo», preko nezaboravnih domaćih i stranih kompozicija, osetili atmosferu legendarnih filmskih ostvarenja i songova koji su ih obeležili.

Pod dirigentskom palicom Vojkana Borisaljevića, raspoloženoj publici, osim voditelja, pevali su Beti Đorđević, Jadranka Jovanović, Dejan Cukić, Mina Lazarević, Ivana Knežević, Mirjana Stojanović, Igor Pervić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke i Dušica Novaković.

Veče filmske muzike u Smederevu Kao na traci ređale su se pesme za nezaborav: Devojko mala, ~Hello, New York New York, Beautiful Maria, Mambo Italiano~, Flojd, Kaži zašto me ostavi, i druge, da bi, kao svojevrsni krešendo, poslednje dve numere na koncertu – Jovano Jovanke i Đurđevdan, Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ i Duvački orkestar Armije Makedonije, koji se smederevskoj publici predstavio dan ranije, odsvirali zajedno.

Oduševljena publika dala je svoj pevački doprinos, čime je pokazala da ceni što je upravo Smederevo bilo domaćin koncerta kojim je na simboličan način obeležen nastanak prvog zvučnog filma, „Pevač džeza“, u julu 1926. godine u Njujorku.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA