Министарство одбране Републике Србије
 
24.06.2016.

Војници јунске генерације положили заклетвуВојници на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2016“ положили су данас заклетву у касарнама „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу и „Аеродром“ у Сомбору.

Полагању војничке заклетве у Ваљеву присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Колубарског округа, Града Ваљева, верских заједница, родбина и пријатељи војника.

Честитајући војницима на положеној заклетви, генерал Драганић им је поручио да "речи војничке заклетве носе у својим срцима као трајну обавезу".

„Полагање војничке заклетве је велики чин у животу човека, то је чин зрелости, патриотизма и осећаја припадности. Овом заклетвом ви сте прихватили изузетно тежак, сложен, частан и свети задатак – одбрану слободе и достојанства отаџбине“, рекао је генерал Драганић и нагласио да ће Војска Србије и сви њени припадници бити увек поуздан ослонац нашој држави.

 
„Будите уверени да припадници Војске Србије одговорно извршавајући своје задатке у касарнама, на вежбалиштима и полигонима широм наше земље, у Копненој зони безбедности, у подршци државним органима на обезбеђењу државне границе, у мировним мисијама, бдију над безбедношћу грађана Републике Србије", рекао је генерал Драганић.
 
У Другом центру за обуку у Ваљеву заклетву је положило 127 војника.

У сомборској касарни "Аеродром" 93 војника на добровољном служењу војног рока данас је положило заклетву. Свечаности су присуствовали в.д. помоћника министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, командант Команде за обуку генерал - потпуковник Ђокица Петровић, начелница Западнобачког округа Латинка Васиљковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, цркве, родбина и пријатељи војника. 

Честитајући војницима, генерал Петровић је истакао да "онај ко је спреман да брани Србију, своје суграђане и најбоље вредности нашег друштва, заслужује највеће поштовање".

У лесковачкој касарни заклетву је положило 94 војника.

Свечаности полагања заклетве присуствовали су  в.д. помоћника министра одбране за буџет и финансије Радмила Јагодић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Маринко Павловић, заменик команданта Команде за обуку  бригадни генерал Јелесије Радивојевић,  представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, цркве, родбина и пријатељи. 

Честитајући војницима полагање заклетве, генерал Павловић је у свом обраћању истакао "да треба да будемо поносни што су ови младићи и девојке у строју Војске Србије" и подвукао да ће Војска Србије непоколебљиво остати на путу јачања одбрамбених способности, неговања традиција и чувања чврсте везе Војске и народа.


 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА