Министарство одбране Републике Србије
 
21.06.2016.

Признање припадницима Министарства одбране и Војске Србије




Министар одбране Зоран Ђорђевић упутио је писмо припадницима Министарства одбране и Војске Србије поводом њиховог ангажовања у организацији и реализацији посете председника НР Кине Си Ђинпинга Републици Србији.

"Припадницима Министарства одбране и Војске Србије,

У времену иза нас као министар одбране имао сам прилику да се много пута уверим у вашу стручност и обученост, у вашу снагу, вољу, оданост и многе друге особине које вас чине часним и одговорним људима. Људима, који својим односом према држави, свом народу и униформи коју носе, свакодневно доказују давно изречену мисао да ће човек успети да свој живот учини надахнутим и успешним само ако живи морално и из дана у дан развија сопствене вештине и вредности и ако свој посао ради са заносом и вољом.

Све ово показали сте и у данима када је наша држава имала част да угости председника НР Кине господина Си Ђинпинга са делегацијом. Својим професионалним односом, несебичном посвећеношћу и максималним залагањем учинили сте да се наши драги гости из НР Кине осете сигурним и почаствованим, а највиши државници и грађани Републике Србије поносним.

Управо са таквим поносом вас обавештавам да је на седници Владе Републике Србије, одржаној 20. јуна 2016. године, председник Владе Републике Србије господин Александар Вучић у име Владе Републике Србије, и у своје лично име, одао признање припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су својим професионалним извршавањем задатака допринели успешној организацији и реализацији посете председника НР Кине и захвалио им је на достојном репрезентовању Републике Србије.

Уверен сам да ће ово признање за ваш рад представљати подстицај свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије да и у наредном периоду своје знање и умеће уграде у наш заједнички циљ да још више унапредимо систем одбране, систем којем грађани с правом највише верују и који достојно репрезентује нашу државу, а пре свега систем који обезбеђује мир и сигурност свим нашим грађанима."