Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.06.2016.

Priznanje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije




Ministar odbrane Zoran Đorđević uputio je pismo pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom njihovog angažovanja u organizaciji i realizaciji posete predsednika NR Kine Si Đinpinga Republici Srbiji.

"Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,

U vremenu iza nas kao ministar odbrane imao sam priliku da se mnogo puta uverim u vašu stručnost i obučenost, u vašu snagu, volju, odanost i mnoge druge osobine koje vas čine časnim i odgovornim ljudima. Ljudima, koji svojim odnosom prema državi, svom narodu i uniformi koju nose, svakodnevno dokazuju davno izrečenu misao da će čovek uspeti da svoj život učini nadahnutim i uspešnim samo ako živi moralno i iz dana u dan razvija sopstvene veštine i vrednosti i ako svoj posao radi sa zanosom i voljom.

Sve ovo pokazali ste i u danima kada je naša država imala čast da ugosti predsednika NR Kine gospodina Si Đinpinga sa delegacijom. Svojim profesionalnim odnosom, nesebičnom posvećenošću i maksimalnim zalaganjem učinili ste da se naši dragi gosti iz NR Kine osete sigurnim i počastvovanim, a najviši državnici i građani Republike Srbije ponosnim.

Upravo sa takvim ponosom vas obaveštavam da je na sednici Vlade Republike Srbije, održanoj 20. juna 2016. godine, predsednik Vlade Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić u ime Vlade Republike Srbije, i u svoje lično ime, odao priznanje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su svojim profesionalnim izvršavanjem zadataka doprineli uspešnoj organizaciji i realizaciji posete predsednika NR Kine i zahvalio im je na dostojnom reprezentovanju Republike Srbije.

Uveren sam da će ovo priznanje za vaš rad predstavljati podsticaj svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da i u narednom periodu svoje znanje i umeće ugrade u naš zajednički cilj da još više unapredimo sistem odbrane, sistem kojem građani s pravom najviše veruju i koji dostojno reprezentuje našu državu, a pre svega sistem koji obezbeđuje mir i sigurnost svim našim građanima."