Министарство одбране Републике Србије
 
15.06.2016.

Мост на Лиду предат општини Земун на коришћење




Припадници 1. понтонирског батаљон Речне флотиле предали су данас представницима општине Земун понтонски мост на популарној земунској плажи Лидо.

Мост дугачак 360 метара укупне носивости 20 тона, састављен је од 36 понтоских елемената. Било је потребно око осам часова да одлично увежбани понтонирци Речне флотиле чланке понтонског моста реморкерима довезу из Шапца и исто толико времена да га поставе.

Према речима команданта 1. понтонирског батаљона потпуковника Синише Маринковића мост је спреман за коришћење, а припадници батаљона обезбеђиваће овај прелаз 24 часа сваког дана.

— Све мере безбедности су апсолутно загарантоване и мост је потпуно безбедан за коришћење. Преко моста могу прелазити пешаци који ће користити плажу на Лиду, као и лака возила по одобрењу – рекао је потпуковник Маринковић.

Понтонски мост који повезује Велико ратно острво са левом обалом Дунава, на чијем су допремању и постављању претходних дана радили инжињерци из састава Речне флотиле, Београђани ће моћи да користе током целе купалишне сезоне која почиње 1. јула и завршава се 31. августа. У времену до почетка купалишне сезоне мост је пре свега намењен за прелазак лица која су ангажована на уређењу спортских терена, плаже и других објеката на Лиду.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА