Министарство одбране Републике Србије
 
09.06.2016.

Пета класа ВСБО завршила усавршавање



Пета класа ВСБО завршила усавршавањеУ просторијама Високе школе безбедности и одбране данас је одржана свечаност на којој су полазницима 5. класе тог највишег нивоа усавршавања у систему војног школства уручена уверења о успешно завршеном усавршавању. Свечаности су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра за људске ресурсе Милош Јанковић, као и ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна, са сарадницима.

Уверења је полазницима уручио помоћник министра Јанковић и уз честитке за успешно завршено усавршавање истакао да је данашња свечаност круна целокупног рада и напора који је током претходних месеци уложен.

- Знања која су полазници стекли на овом усавршавању квалификују их у будућности за Пета класа ВСБО завршила усавршавањенајодговорније дужности. Органи и организације, не само Владе Републике Србије, него и других земаља из којих полазници долазе, препознале су њихове капацитете, знања и могућности и упутили су их на овај ниво усавршавања да та знања надограде да би једну широку слику коју већ имају учинили још широм – поручио је помоћник министра Јанковић, истичући, као бивши полазник ВСБО, да је велика част бити део тих студија.

Према речима начелника ВСБО пуковника Зорана Лучића, данашњој свечаности је претходило презентовање завршних радова 5. класе усавршавања коју је успешно завршило 15 полазника, међу којима су и три официра из оружаних снага Босне и Херцеговине, Хрватске и Алжира.

Пета класа ВСБО завршила усавршавање- Петомесечни пут није био лак, ни за одговорне полазнике, али ни за организаторе усавршавања. Током 101 радног дана полазници су били у прилици да чују предавања више од 30 предавача из земље и иностранства, носилаца највиших академских звања и исто толико обраћања високих државних функционера – нагласио је пуковник Лучић указујући на значај студијских путовања и посета важним организацијама и институцијама у земљи и иностранству у оквиру наставног процеса на овим студијама.

Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника. Полазници тих студија су високи функционери министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије и других држава из региона. Основни циљ усавршавања које траје 21 недељу је образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.06.2016
Помоћник министра за људске ресурсе Милош Јанковић
09.06.2016
Пуковник Зоран Лучић
09.06.2016
Додела диплома